2012. október 07., vasárnap 18:36

Kecske

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)

Új kategória az RcProf SpeedPassion Challenge sorozatban.

Kevesen mondhatják el magukról, hogy rangos versenysorozatokon kategóriát neveznek el róluk. Engem ez a megtiszteltetés ért és ennek a bejelentését is rám bízták a szervezők.

kecske2

 

A „Kecske” kategóriának nem lesz saját futama a sorozatban, a versenyzők a junior kategóriában – annak szabályainak megfelelően - indulhatnak. (off-road, 21T kötött motor)

 

A kategóriába a nevezési díj 6.000 Ft.

Ezért a szervezők komplett, versenykész autót biztosítanak, akksival, jeladóval, rádióval, stb…

 

A nevezést a szokásos módon lehet leadni. Mivel a kategóriában a befogadható nevezések száma a rendelkezésre álló autók, vagy a junior nevezők száma alapján limitált, ezért a szabad helyek a nevezési dátum alapján lesznek kiosztva.

Kecskék” miatt új futamot nem indítunk és a junior kategória nevezői prioritást élveznek.
Tehát pl. ha hat nevező van juniorban, akkor csak a maradék négy helyet töltjük fel „Kecskékkel”. Ha a helyszínen beesik egy hetedik junior versenyző, akkor az ebben az esetben kiszorítja a negyedik „Kecskét”. Stb.

A győztes megkapja a „Kecske” oklevelet, de a junior kategória értékelésébe a „Kecskék” nem kerülnek bele és külön díjazásban sem részesülnek.

 

Technikai megkötések:

A „Kecske” egy teljesen felkészített autót kap a versenynapra, melyet a nap végén ilyen állapotban kell visszaadnia. Az autó szervizelése a versenyző feladata – az esetlegesen sérült alkatrészeket a „Kecske” köteles kicserélni (a helyszínen minden alkatrész beszerezhető lesz – nagyon kedvező áron).

Az akksik töltését szükség esetén a szervezők vállalják.

Természetesen saját rádió, akksi és szabályzó használata engedélyezett.

 

Etikai szabályok:

A junior futam elsősorban a junior versenyzőkről szól, a „Kecskék” csak a töltelék.

A „Kecskéknek” ehhez mérten kell versenyezniük - semmiképpen sem akadályozhatják a helyezésért harcoló juniorokat a pályán.

Minden „Kecskének” szó nélkül el kell viselnie a versenybíróság, a nézők és a junior kategória versenyzőitől érkező – esetlegesen csípős – kritikákat.

 

Elsősorban olyan gyakorlott versenyzők (szülők) nevezését várjuk, akik adott esetben azt is el tudják viselni hogy - az űrtechnika hiányában - azonos technikai feltételek mellett a juniorok nagyon megverik Őket.

 

Nevezni már lehet – igyekezzetek, mert a kiadó helyek száma erősen korlátozott!

 

Szimi

Megjelent: 5656 alkalommal Utoljára frissítve: 2012. október 07., vasárnap 18:55

Legfrissebbek a szerzőtől: HUB Admin

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned