2012. július 11., szerda 17:44

Szabályzat - 2012, Debrecen "A dagonya napja"

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)
 • Nevezés
  A nevezési díj 25.000 Ft csapatonként. Ebből 10.000 Ft-ot előlegként a nevezés leadásakor kell befizetni. A fennmaradó összeget a helyszínen kell rendezni. Az előleget a rendezők természetesen visszafizetik, ha a verseny valamilyen okból elmarad.
 • Futam
  A verseny egyetlen 6 órás futamból áll, mely tartalmazza az autó összeszerelését/tuningolását is.
  Az időmérés egyéni jeladóval történik, melyet szükség esetén a szervezők biztosítanak - ennek ára 500 Ft (nevezéskor jelezni kell, korlátozott számban áll csak rendelkezésre jeladó).
 • Helyszín
    Debrecen– CRC Off-Road pálya
 • Időpont
  2012. augusztus 19. (esőnap nincs)
  A verseny esős időben is meg lesz rendezve. Ettől csak nagyon extrém időjárás esetén térünk el - kérjük minden résztvevő ennek megfelelően készüljön!
 • Csapatok
  A csapatok létszáma minimum 3 fő, maximum 6 fő. Minden csapatban kell lennie kell egy hölgynek, vagy egy 14 éven aluli, vagy 50 év feletti versenyzőnek!
  A csapatokból az aktuális sofőr mellett egyvalakinek folyamatosan segítőként fent kell lenni a pályán, illetve egy másik csapattagnak el kell látnia a mechás feladatokat. A csapattagoknak a verseny folyamán váltogatniuk kell egymást. Minden csapattagnak legalább 20 percet vezetnie kell. Az első autó letételétől minden csapat köteles segítőt küldeni a pályára – akkor is ha még az adott csapat nincs éppen versenyben (pl. szereli a saját autóját). A segítő hiánya az adott csapat autójának a pályáról való levételével jár, addig amíg a segítő meg nem érkezik. Ha a hiányzó segítő csapatának autója nincs a pályán, akkor a csapat percenként két kör büntetést kap. Az emelvényen lévő sofőr cseréjét az érkező versenyzőnek be kell jelenteni a versenybírónál - váltás csak a versenybíró engedélyével lehetséges. A csere folyamán az autónak a boxutcában kell lennie. Az esetlegesen sportszerűtlenül viselkedő versenyzőt vagy segítőt a versenybíró azonnal lecserélheti. A váltás megtörténtéig a csapat autója lekerül a pályáról, a lecserélt csapattag 30 percig nem állhat újra az emelvényre, illetve nem lehet segítő. A pályáról büntetésként lekerült autó szerelése nem lehetséges (akku csere sem engedélyezett).
 • Technikai szabályok
  A nevezési díj fejében a szervezők egy Team-C Jekyll autót biztosítanak mely a verseny végeztével csapat tulajdonába kerül. Az autó készreszerelt és tartalmaz egy 21 körös, szénkefés motort. Az elektronikát (szabályzó, szervó, akkumulátorok, távirányító) a csapatoknak kell hozniuk – ezekre az alkatrészekre megkötés nincs. Bármilyen szabályzó, szervó, illetve akkumulátor (LiPo esetén kemény tokos) használható. Szükség esetén ezeket a helyszínen a szervezők kedvező áron tudják biztosítani. Az autón a szabályzatban engedélyezett tuningokon kívül semmiféle változtatás nem eszközölhető, az elektronikán kívül csak a helyszínen kapható, gyári alkatrészek szerelhetőek be. (ez alól csak a csavarok és a pinion-ok képeznek kivételt). Az autóhoz szükséges alkatrészeket a szervezők igen kedvező áron, egy előre közzétett árlista alapján biztosítják. A verseny folyamán az autókban bármilyen alkatrész, darabszám megkötés nélkül cserélhető. Pótalkatrészt a versenybíróság asztalánál lehet igényelni - szigorúan csak cikkszám alapján. Ha az alkatrészt igénylő csapat nem tudja a cikkszámot és más is áll a sorban alkatrészért, akkor a cikkszám kikereséséig ki kell állnia a sorból és maga elé kell engedni a mögötte állókat. A felhasznált alkatrészeket – a bontatlanok kivételével - a verseny végén kell kifizetni. Lehetséges több alkatrész „beraktározása” és részegységek előzetes összeállítása is (pl. tartalék differenciálmű elkészítése) – de a rendezők csak a bontatlan alkatrészeket fogadják vissza, az előre összeszerelt de fel nem használt részegységek alkatrészeit ki kell fizetni. Csak annak a csapatnak az eredménye kerül értékelésre, amelynek az autója az eredményhirdetéskor teljes egészében működőképes. Az utolsó körök során megsérült autók kijavítására a verseny befejeztével 15 perc áll rendelkezésre. Csak az a csapat viheti magával az autót amelyik részt vett az eredményhirdetésen.
  Autót segítő és sofőr nem szerelhet. A boxutcában csak az akkumulátor cseréje engedélyezett, minden más szerelési feladatot a csapatnál kell végezni. Ha segítő lát el szerelési feladatot, az egyenértékű azzal, mintha az adott csapatnak nem lenne segítője a pályán.
  A verseny megszakítása, illetve nem várt események: A verseny esetleges megszakítása csak előre nem várt extrém esetekben fordulhat elő (pl. jégeső, az időmérő berendezés hibája, stb.). Ilyen esetben minden csapatnak azonnal ki kell kapcsolnia az autókat és be kell fejezni az aktuális szerelési tevékenységet a verseny újraindításáig. Ebben az időszakban semmiféle szerelés nem végezhető. A csapatok számára külön elektromos hálózat lesz biztosítva a töltéshez, de ettől függetlenül a csapatoknak úgy kell készülniük, hogy ennek a hálózatnak az esetleges kiesése során is - a hiba elhárításáig - folytatni tudják a töltést. Ebben az esetben nem áll meg a verseny.
 • Díjazás
  Minden résztvevő egyedi érmet kap, míg a győztes csapat megkapja az RCR Off-Road Maraton vándordíjat. A díj aljára később felkerül a győztes csapat neve is egy fémtáblán. A győztes csapat köteles a vándordíjat a legközelebbi versenyre elhozni (eljuttatni). Az a csapat aki háromszor megnyeri az RCR Off-Road Maraton-t véglegesen megkapja a trófeát. A díjak mellett a csapatok megkapják az autót amivel futottak a versenyen, de ennek feltétele a verseny szabályos befejezése. Az autó átadása a díjkiosztón történik meg, ekkor kerül a kocsi hivatalosan a csapat tulajdonába. A verseny szabályos befejezésének feltételei (ezen kitételek bármelyikének hiányában a csapat kizárásra kerül és nem is kaphatja meg az autót):
  • A csapat minden tagja legalább 20 percet vezetett a verseny folyamán
  • A csapat autója működőképes állapotban kell legyen az eredményhirdetésen.
  • A csapat rendezte a számláját
 • Engedélyezett tuningok:
  • Plusz aktív, vagy passzív hűtés rakható a motorra
  • Szabadon választható az áttételezés - a csapatokra van bízva az alkalmazott pinion (48DP)
  • A teleszkópokba - a gyári 200-as mellett - bármilyen keménységű olaj tölthető.
  • Az autó elektronikáját a portól és a kavicsoktól megvédő egyéni megoldások alkalmazása a versenybíróság előzetes engedélyével lehetséges. (pl. harisnya húzása a motorra, porvédő lemezek szerelése az alváz első részére, stb.)
Megjelent: 4960 alkalommal Utoljára frissítve: 2012. július 26., csütörtök 08:16
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned