2012. július 25., szerda 21:04

Az autó - technikai szabályok, tippek, trükkök

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)

Az autó – Team-C Jekyll

1:10, farmotoros, 2WD buggy

 

A Team-C Jekyll 99%-ban megegyezik az Ansmann Racing MadRat nevű autójával. Különbség mindössze a hosszított alvázban és a hozzá tartozó „front cab” típusú kasztniban van.
Ebből adódik, hogy azok a csapatok amelyek láttak és szereltek már MadRat-ot, gyakorlatilag mindent tudnak a Jekyll-ről is.

 

A versenyen a rajt előtt rendhagyó módon készreszerelt autókat sorsolunk ki a csapatok között, melyek:

  • bronzpersellyel szereltek
  • 21 körös motort tartalmaznak

 A csapatoknak csak a szervót és az elektronikát kell beszerelni. Ezt elvileg percek alatt meg lehet tenni, tehát az első autó akár a tízedik percben már a pályán lehet - ebben az esetben természetesen az adott csapat meg kell hogy bízzon a magasan képzett és minden bizonnyal igen jól fizetett ázsiai szakemberben, aki a kocsit összerakta.
E mellett meg kell bízzon az RTR autó bronz perselyeiben és az előre töltött teleszkópjaiban is.

 6 óra hosszú idő, sok múlhat a megfelelően megválasztott taktikán!

Lehetőség van az autó bronzperselyeinek lecserélésére golyóscsapágyakra. Ez természetesen időt vesz igénybe, de ez a későbbiekben megtérülhet – ha a perselyek a salakos, esetleg sáros pályán berágnak és tönkreteszik a kihajtásokat.

Ugyan ez igaz a differenciálműre is. Át lehet nézni – szétszedni és újra összerakni – az indulás előtt de ez is időigényes munka. Ezzel szemben ha a verseny közben meghibásodik a difi, azzal lényegesen több időt veszít a kockázatot bevállaló csapat.

 

Az autón csak az alábbi módosításokat, változtatásokat lehet eszközölni:

  • A pinion cseréjével bármilyen áttétel szabadon megválasztható. A csapatok által hozott bármilyen fogaskerék használható – nem kötelező ezeket a szervezőktől megvásárolni.
  • Az eredeti bronzperselyek lecserélése lehetséges, de csak a szervezők által biztosított csapágykészlet használatával.
  • A motort el lehet látni bármilyen por elleni védelemmel.
  • A motor fedele leszerelhető és bármilyen aktív, vagy passzív hűtés a motorra szerelhető.

Semmilyen más módosítás az autón nem eszközölhető – a kocsiba csak a szervezők által biztosított, helyszínen megvásárolható gyári alkatrészek szerelhetőek be.
Igaz ez a 21 körös motorra, gumikra, teleszkópokra, stb.

Az autók fehér, előre matricázott bódéval érkeznek - ennek a megváltoztatása nem engedélyezett. Az szárnyat szabadon lehet színezni, matricázni.

Megjelent: 5940 alkalommal Utoljára frissítve: 2012. július 25., szerda 21:09
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned