Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Itt találhatsz információkat az RCRulez által forgalmazott autókról. Kérdéseket az RCRulez főkategóriában tudsz feltenni.

Téma: Team-C TM2

Team-C TM2 2013 febr. 03 19:29 #1356

 • RcRulez.hu
 • RcRulez.hu profilkép
 • Offline
 • Kereskedő
 • Hozzászólások: 11
 • Karma: 0
A hét elején jött az információ az Absima-tól, hogy egy TM2 megmaradt amit azonnal meg is rendeltem.
Péntek délben ért ide az autó, amit az éjszaka össze is raktam – így már két TM2-vel indultunk szombaton a Modellzona kupán a 2WD buggy kategóriában.Lehetne ömlengeni az összeszerelési tapasztalatokról: mennyire precíz szerkezet, milyen jó konstrukció, mennyire jók az alkalmazott anyagok - vagy éppen mit is jelent a csavarok fejébe ütött 10.9-es jelzés.
De igazából az számít mit is tud az autó…Szombaton Izsay Ádi a kocsival megnyerte 2 WD kategóriát. Természetesen ez nagy dolog, főleg hogy a mezőny nem volt gyenge. Ettől függetlenül nem ez a kocsi igazi fokmérője, hiszen Ádi mostanában ahol indul ott az élen végez.
A kocsiról az mondja el a legtöbbet, ha megemlítjük hogy jómagam is az ötödik helyen végeztem vele. Aki látott már vezetni, az nagyjából tudja miért nagy dolog ez. A kocsi annyira jó, hogy még világtalanok is képesek vele értékelhető eredményt elérni.
A nap végére kialakult egyértelmű szakma vélemény az autóról:
A középső kardán hajtás és a fogaskerekes difi brutális dinamikát ad az autónak - viszont a tökéletes súlyelosztás miatt a TM2-nek minden helyzetben gátlástalanul lehet húzni a fruttit. Sosem emeli az orrát, minden kigyorsításnál tökéletesen irányítható marad, a kanyarokban meg sínautó.
Szóval az első benyomások igen pozitívak – a hétvégén újra letesszük az autókat az RC Arénában!
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Team-C TM2 2013 jan. 18 18:10 #1233

 • RcRulez.hu
 • RcRulez.hu profilkép
 • Offline
 • Kereskedő
 • Hozzászólások: 11
 • Karma: 0
Utolsó szerkesztés: 2013 jan. 18 18:11 Írta: RcRulez.hu.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Team-C TM2 2013 jan. 18 18:06 #1232

 • RcRulez.hu
 • RcRulez.hu profilkép
 • Offline
 • Kereskedő
 • Hozzászólások: 11
 • Karma: 0
1:10-es, 2WD buggy-ból létezik farmotoros, középmotoros és mostantól a Team-C TM2

A koncepcióról az első képek 2012 októberében kerültek nyilvánosságra, amikor az európai Team-C csapata tesztelte a prototípust a lengyelországi EOS futamon.
Az autó novemberben került be a viszonteladói árlistába, de a gyártónak nem volt ideje reklámozni az új modellt mivel az első szállítmány előrendelésben azonnal el is fogyott. Nekünk egy darabot sikerült szereznünk az első százból.
A kocsi prototípusával a Team-C csapata a 2013 első hetében rendezett EOS versenyén (Langenfeld) a előkelő hatodik helyen végzett (eos.redrc.net/2013/01/chassis-focus-oliver-scholz/).
Óriási az igény az autó iránt – mi is szerettünk volna többet rendelni, de csak márciusi szállítást vállaltak az Absima-nál - erre a dátumra is már csak korlátozott számban lehet rendelést leadni.A TM2 direkt nagy tapadású szőnyeges pályákra lett kifejlesztve. A kocsi karbon alvázára egy 4WD autó (Team-C T4V2) csúszókuplungos-kardános-fém tányérkerekes difivel ellátott hajtása került fel. Ennek köszönhetően a motor 4WD autókban megszokott pozícióba - az alváz közepére került.
Az autó a karbon al- és felvázát masszív és esztétikus – narancs színű eloxált - alumínium keret teszi szuper merevvé.Az tökéletes mozgásról a különleges, gumisapka (diaphragma)nélküli Team-C big-bore teleszkópok továbbfejlesztett – légtelenítő csavarral ellátott - változata gondoskodik.
A kanyarsebesség maximalizálása érdekében az első felfüggesztés gyárilag a tuningnak számító alu tálcával és a hozzá tartozó réz súllyal rendelkezik. A hátsó felfüggesztés ugyancsak gyárilag tartalmazza a stabilizátort.
A TM2 javarészt más autók kompatibilis alkatrészeiből áll össze - ezeken az alkatrészeken viszont a gyártó Team-C sok apró de nagyon fontos módosítást hajtott végre, bizonyítva hogy az autót folyamatosan versenypályákon tesztelik:
- Az első előtétlemez - mely a kormányművet foglalja magában – új felfogatást kapott. A lemez közepén egy plusz átmenőcsavar biztosít nagyobb stabilitást.
- A hátsó kerékagyaknál belső hézagoló gyűrű került a csapágyak közé, megakadályozandó a csapágyak keresztbefeszülését.
- A csúszókuplung gyárilag elnyűhetetlen kevlár (polyaramid) spúrkerékkel van szerelve.
- stb.
A TM2 már alapkiépítésben csúcsmodell, de a felépítésének köszönhetően rengeteg tuninggal lehet még felszerelni.Az összeszerelés ma megkezdődik és az autó a következő versenyen pályára is fog kerülni!
Utolsó szerkesztés: 2013 jan. 22 19:36 Írta: RcRulez.hu.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
Moderátorok: RcRulez.hu