Ezt ide be illesztem, mert ide is tartozik amit ír Fally György Úr leírt az Onroad MB 2014 topick-ba.
Sziasztok!
Engedjétek meg, hogy leírjam gondolataimat. Nem okoskodni, és nem megbántani akarok senkit. Csupán remélem, hogy írásom segít szélesebb kőrben egy picit tisztábban látni a kialakult helyzetet, és sikerül eloszlatni néhány tévhitet.
Én is javaslom, az MMSZ honlapon található dokumentumok olvasását. Nem állítom, hogy mindenre, megtaláljátok a választ, de mindenképpen ellátja az olvasót az alapok megismeréséhez szükséges információkkal.
Barocsai Robi, és én is már korábban (szerintem jól) leírtuk, hogy néhány törvényben foglalt szabályzó betartásán kívül, igazából minden rajtatok múlik.
Azért, mert házon belül képtelenek vagytok egyetérteni, megegyezni és az önjelölt versenyzőkből, saját magatok megválasztani, azon tisztségviselőket, aki aztán egységesen képviselik kifele a szakágat. Nem az MMSZ kellene hibáztatni.
Nem értem, mi az elvárás. Egyszer úgy tűnik, hogy azt igénylitek, hogy minden elképzelhető variációra, eshetőségre, megtalálható legyen a Szövetség részéről az iránymutatás, szabályozás. Közben tisztán látszik, hogy az itt billentyűzetet ragadó modellezők többsége, még a meglévő, igazán nem sok karakterből álló szabályzatokat nem, hogy nem ismeri, de még csak nem is olvasta. Valószínűleg ugyan ez lenne a helyzet, ha e dokumentumok terjedelme többszöröse lenne a jelenleginek, és részletesebb iránymutatást tartalmazna.
Nem állítom, hogy a jelenlegi helyzet ideális, de úgy gondolom, szükségtelen, az életünket túlszabályozni. Nincs erre senkinek szüksége.
A jelenlegi adminisztráció is nagyon döcögős. Alakulnak szakbizottságok, kiválasztódnak szakági referensek, lezajlanak úgy MB versenyek szeretett sportágunkban, hogy az sehol sincs hivatalosan adminisztrálva, mert az érintettek sehova sem jelentik le a történéseket. Amikor, meg egyenként kérem őket, hogy adják le legalább a versenyjelentéseket, hogy az év végi összesített legyen hivatalos, akkor azt néhányuk (tisztelet a kivételnek) személyes b……nak veszi.
A Szakbizottságok megalapításához, és a Szakági referensek kiválasztásához, minimális, de elégséges információt tartalmazzák az MMSZ oldalán található szabályzatok. Amennyiben, ez alapján nem megy, úgy azt senki sem fogja megoldani kívülről.
Jelenleg az MMSZ elnöksége olyan nyugdíjas modellezőkből áll, akik sosem, erősítették az autós tábort. Jelenleg egyedül én vagyok az egyetlen autós tag. Az elnökségi tagságot, felkérés után, csak feltételekkel fogadtam el. Ezeknek a részleteibe nem igazán mennék bele, nem tartozik szorosan a jelenlegi témához. Akinek ez nem tetszik, jelezze, vagy keressen meg privátban, szívesen nyújtok felvilágosítást. A végzett munka, amit hozzáteszek az egészhez, nekem is a szabadidőmet emészti, és a költségeimet emeli. Ezért nem kell sajnálni, én vállaltam.
Mielőtt bárki is felháborodna, hogy miért nincs több tisztségviselő az MMSZ-ben az autósok közül. Jelzem, hogy mi autósok sosem vagyunk képesek akár csak egy jelöltet állítani. Az idei küldöttgyűlés előtt is felkerestem az autós Szakbizottságok vezetőit, a témával kapcsolatban. Egyikük sem kívánt tisztséget (munkát) vállalni az MMSZ-ben, de még csak jelöltet sem tudott állítani. Nem szemrehányásként írom soraimat, csupán a tisztábban látás kedvéért. Nos amennyiben nem delegálunk senkit a Szövetségbe, úgy elég nehéz képviselni az érdekeinket. Higgyétek el a Szövetség nyitott az autósok irányába, nem harap ott senki. Lehet nyugodtan tisztségre, munkára jelentkezni, és amennyiben a jelöltnek a közgyűlésen részt vevő modellezők bizalmat szavaznak, úgy akár másnap megkezdheti egy ideális jövő építését.
Sajnos a küldöttgyűlésen is csak elvétve szoktam autós modellezőkel találkozni, holott az nyilvános és az éves költségvetést is kivesézik, és bele is kérdezhet bárki. Pedig van akiket érdekel téma, hisz ezen fórum oldalain, topikot is nyitottak neki. Cinikusak, számon kérők és felháborodottak, holott ők még a polgári nevüket sem adták a topik egyetlen posztjához sem, egy Nick mögé bújva osztják az észt, úgy hogy még sosem vették a fáradságot, hogy akár csak egyszer megjelenjenek az éves beszámolón, vagy hivatalos formában eljuttassák írásukat a Szövetségnek. (ugye SzanyiN és Prefekt).
Mielőtt bárki is ideírná, hogy nem tudtam róla, messze van, nem értem rá akkor, azoknak jelzem, hogy a repülősök és a hajósok mindem esetben megtöltenek egy konferencia termet, csak mi autósok, képviseljük magunkat minimális, de esetenként nulla létszámmal. A fentieket sem szemrehányásból írtam, csupán remélem, hogy így könnyebb megérteni a miérteket.
Próbáljatok meg megegyezni, szándékotokkal, akaratotokkal kapcsolatban. Higgyétek el ez a könnyebb és jobb megoldás.
Úgy gondolom egyszerű a képlet. Álljanak fel, akik szerepet vállalnának, és el is látnák az azzal járó feladatokat, Szakbizottság és Referens témakörben. Miután ők megvannak, már láthatjátok, hogy kik csinálnák ezt. A kérdés ekkor már csak az, hogy bizalmat szavaztok-e nekik, és lesz fojtatás, vagy nem tudtok választani, és marad a jelenlegi, nem igazán ideális (semmilyen?) állapot.
Tudom, hogy a hazai modellezés jelenlegi helyzete nem éppen a legideálisabb állapotban van. De, úgy gondolom összetartással (valódival!

) segítő és kompromisszum készséggel, sok tartalmas és emlékezetes modellezős élményt tudunk közösen nyújtani egymásnak.
Amennyiben bárki úgy gondolja, hogy én ebben segíteni tudok, úgy bátran forduljon hozzám. Tudom, hogy képességeim és lehetőségeim nem határtalanok. Ami tőlem telik azt megteszem. Kérem, hogy akinek a fentiekkel kapcsolatban bármilyen problémája van, ezért ne bántson, ezzel csak a kedvemet és lelkesedésemet veszi, és a végén egyetlen autós sem lesz az MMSZ elnökségében.
Mindenkinek remek 2014-es évet kívánva.
Sporttársi üdvözlettel:
Fally György
RC Off-Road Autómodellező Egyesület elnök
MMSZ autós tisztségviselő (elnökségi tag)
SzanyiN és Prefekt uraknak felajánlom, hogy amennyiben igénylik, és megkérnek rá, akkor az MMSZ-nél előterjesztem, hogy előadhassák problémájukat és feltehessék kérdéseiket az MMSZ vezetésének, a következő elnökségi ülésen, melynek tervezett időpontja 2013.12.17. 14:00.
Kérem legkésőbb november 29.-ig jelezzék ez irányú estleges igényüket.
bocsánat az off-ért